Varför PetSilk?

Schampo, balsam och pälsvårdsprodukter som innehåller naturligt silke vill i hög grad framhäva volym, glans samt göra pälsen lätthanterlig.
Naturligt organiskt silke består av 17 st aminosyror som är identiska med pälsens egna aminosyror. Aminosyrornas sammansättning återskapar pälsens struktur permanent genom att tränga igenom hårstrået från insidan emot utsidan. Detta är ett vetenskapligt genombrott inom pälsvården.

Varför PetSilk?

Med hjälp av naturliga silkesfibrer har PetSilk revolutionerat pälsvården hos sällskapsdjur.
Silkesfibrerna är kända för sin förnämliga lyster och glans. Genom att silken utgör den största beståndsdelen i alla våra produkter får våra sällskapsdjur en skinande och silkeslen päls, vilket i hög grad bidragit till att dessa vunnit höga priser i hela världen.
PetSilks produkter har utvecklats med hjälp av naturliga ingredienser för att man skall tillgodose djurens säkerhet och sundhet såväl som miljöns.

Våra professionella formulas, som innehåller silke, örter och vitaminer, producerar milda schampos, balsam och återfuktande preparat med viktiga egenskaper som:
 effektivt återfuktar
 milt och rengör på djupet
 balanserad pälsbehandling
 bevarar pälsens naturliga glans och volym

PetSilks produkter är utvecklade för att vara biologiskt nedbrytbara och miljövänliga.

PetSilk och miljön

Vårt mål på PetSilk är att värna och respektera världen vi lever i. PetSilk står i centrum för, och tar ansvar för den globala miljön.

PetSilk framställs av miljövänliga produkter (naturligtvis är PetSilkprodukter inte testade på laboratoriedjur) som är av hög kvalitet och utvunna av essenser från plantor och blommor som bidrar till djurens välbefinnande och hälsa.

PetSilk använder stadigvarande återvinningsprodukter för att spara miljön. Inget avfall återanvänds. Vi på PetSilk stödjer miljöplaner vad gäller vattenbesparing, återvinning samt förorening.

PetSilk har som sin uppgift att framställa produkter där man drar nytta av hela plantans och/eller blommans essens.

Lev sunt, andas frisk och ren luft.
Ta socialt och moraliskt ansvar för
djurens välbefinnande och växter på vår planet.